Barion Pixel

Elkészült a weboldalunk!

Nagyon boldog vagyok, hogy elkészült a weboldalunk.

Ennek örömére az az ötletem támadt, hogy az első blog bejegyzésemben mindjárt meg is ajándékozlak Titeket az egyik kedvenc desszertünk receptjével. Roppant egyszerű elkészíteni, és nem kell hozzá sok idő. Nehézséget maximum az egyes (rózsás) hozzávalók beszerzése jelenthetne, ha nem épp itt a Rózsasziget weboldalán találkoznál ezzel a recepttel.
Nem csak Konyhatündéreknek…

Nagyon könnyed, különleges pohárkrémet ajánlok Neked, kedves Olvasó!

Rózsás – mascarpones – mézeskalács morzsás pohárkrém 🌹❤

Mutatom is a receptet:

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

  • 1 db mascarpone
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 üveg Rózsasziget rózsalekvár
  • szikkadt kalács (jelen esetben a maradék mézeskalácsot hasznosítottam újra)
  • zselatin vagy habfixáló
  • a díszítéshez Rózsasziget rózsacukor

Elkészítés: Felverem a tejszínt és zselatinnal vagy habfixálóval rögzítem. Összekeverem a mascarponét a natúr joghurttal, belekeverem a felvert tejszínhabot. (Ha valaki édesszájú, tehet hozzá egy, max. két kanál édesítőt is, amit használni szokott (méz, cukor, eritrit, stb.). Kettéválasztom a krémet és az egyik feléhez hozzákeverem a Rózsalekvár harmadát. (Halványan fogja megszínezni a krémünket a lekvár, mivel nem tartalmaz hozzáadott színanyagot.).

Összeállítás: a poharak alján egyenletesen oszlassuk el a felaprított kalácsmaradékot (kekszet, mézeskalácsot). Tegyük a poharakba a fehér krémet. Ezután a maradék lekvárból vékony réteg kerül a poharakba, legvégül a lekvárral kevert krémet oszlassuk el egyenletesen az edénykéinkben. Szórjuk meg rózsacukorral. 1-2 órára tegyük hűtőbe és már fogyaszthatjuk is! 😋

Természetesen a szükséges rózsás hozzávalókat beszerezhetitek nálunk itt.

Jó étvágyat és legyen rózsás napotok! 🌹🌹🌹

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

OLDAL TETEJÉRE