Leírás
Édesszájú családként egyik nagy kedvenc csemegénk a birsalmasajt. Egy hideg téli estén, amikor a mama által készített birsalmasajtot majszolgattuk, kipattant az ötlet, hogy milyen lenne ezt a finomságot rózsából elkészíteni. Nagyon vártuk már a pillanatot, hogy végre nekiálljunk kikísérletezni a megfelelő receptúrát. Téli időszak lévén ugye nem volt rózsa, amiből készíthettünk volna. Aztán június elején, az első virágzás idején hozzáfogtunk megvalósítani elképzelésünket és többedik próbálkozásra, nyár végére össze is állt a tuti recept. Hogy minél tovább megőrizhesse frissességét, üveget választottunk csomagolásként. Ezért is lett rózsalekvár „Laci kedvence” a neve, nem pedig rózsasajt.
A kistermelői rózsalekvár „Laci kedvence” fogyasztásakor az ízek és zamatok újabb és újabb mélységei jönnek elő, mint egy hosszan érlelt száraz vörösbor vagy pálinka kóstolásakor. Ezt a gasztrokülönlegességet eheted önmagában kanalanként, vagy dióval, mogyoróval bolondítva, a reggeli müzlibe, joghurtba belekeverve.
Kiváló friss péksütikre, aprósütik, macaronok összeragasztására. Krémek, pohárkrémek, torták ínycsiklandó tölteléke lehet.
A kistermelői rózsalekvár „Laci kedvence” 100%-os tisztaságú, kézzel válogatott étkezési rózsaszirmokból hagyományos eljárással készül mesterséges tartósítószer, adalékanyag és színezék hozzáadása nélkül. A rózsalekvár „Laci kedvence”-nek saját gazdaságunkból származó, vegyszermentesen termesztett alma pektintartalma adja a sűrű állagát.
Csóti Henriette –
Nekem ez a kedvenc termékem! A kissé fanyar íz, nagyon bejön én kiskanállal eszegettem így natúrban. 🙂