Leírás
2017-ben a kedvező időjárásnak köszönhetően sok fajta és rengeteg gyümölcsünk termett, amikből különféle finom lekvárokat készítettünk télre. A gyümölcsök befőzése során jutott eszünkbe, hogy az étkezési rózsáinkból is készítsünk lekvárt. Nagyon sok segítséget találtunk hozzá különféle külföldi forrásokból, hiszen a rózsalekvárt a nemzetközi gasztronómia előszeretettel használja. Ezek alapján elkészítettük termékmintáinkat, amelyeket baráti körünkkel, vállalkozó ismerőseinkkel megkóstoltattunk és kiválasztottuk a nyertes receptúrát.
A kistermelői rózsalekvárt fogyaszthatjuk reggelente 1-1 teáskanállal gyógylekvárként, de kiváló friss péksütik mellé is. Készíthetünk belőle krémet a kedvenc sütinkbe, beletehetjük különböző pohárkrémekbe. Üdítő rózsakrémleves alapja is lehet. Jól harmonizál a túróval, bármilyen túrós desszert pikáns kiegészítője lehet. A legegyszerűbb aludttejes prószát is mennyeivé varázsolja a kis halmokban rákanalazott rózsalekvár.
Mindezeken túl, nem is kell nagyon bevállalósnak lennie annak, aki frissen sültek, vadhúsok, vadpörköltek hozzávalójaként is kipróbálja.
Érdemes néha egy kis rózsalekvárral felturbózni megszokott ételeinket, hogy ínycsiklandó fogásokat varázsoljunk belőlük.
Nekünk nagy kedvencünk rántott vagy grillezett sajtok és gomba mellé is, de többször előfordult már, hogy a tartármártást bolondítottuk meg vele.
Egyik kedves vásárlónk karácsony előtt nagyon megörült a rózsalekvárunk láttán, így kiáltott fel: „Végre a lilahagyma lekvár helyett valami új különlegességgel tudom felszolgálni az ünnepi asztalon a kacsamájat!” Nagyon jól hangzik ez is!
A kistermelői rózsalekvár 100%-os tisztaságú, kézzel válogatott étkezési rózsaszirmokból hagyományos eljárással készül mesterséges tartósítószer, adalékanyag és színezék hozzáadása nélkül. A rózsalekvár sűrítését saját gazdaságunkból származó, vegyszermentesen előállított alma hozzáadásával biztosítjuk.
Mózsi Krisztián –
Nagyon finom volt, isteni termék!
Csóti Henriette –
Nagyon finom, én magában fogyasztottam naponta egy kiskanálnyit. Kellemes kicsit fanyar íze nekem nagyon bejött! Érdemes kipróbálni
Barta Ildikó –
A rózsalekvárral linzer kosárkákat töltöttünk meg majd vanília krémet tettünk rá. Fantasztikus ízkombináció.